Vi var taggade till tusen

Fy vad det var kul att hoppa upp sig lite igen! Jag & Magoo körde ett riktigt roligt hopp-pass som faktiskt gick väldigt bra. Några stopp på det högsta men det tar jag verkligen på mig, efter ett språng på det höga tror man ju att man bara kan åka med på nästa språng men det tyckte inte Magoo, haha! ;)
Kollade tillbaka i arkiven och det är nästan två hela månader sen jag var uppe på de höjderna vi hoppade idag. Det blev ju "bara" 120cm idag, vi kan ju och har hoppat högre men det kändes lite väl ringrostigt för att höja upp ytterligare. 
 
Började rida fram han väldigt aktivt och sysselsatt. Hade en liten övning som jag red främst i traven och galoppen. En 15m-volt på ena långsidan runt ena hindret, sen en 15m-volt på kortsidan, två 10m volter efter varandra på andra långsidan och sen på nästa kortsida var det även där en 15m-volt. Mellan varje volt ökade jag dessutom på rejält så det blev lite tempoväxlingar i det hela också. Något som fick Magoo sysselsatt, framme för skänkeln och lite intresserad i arbetet. 
Kom sen på ena "hindret". Ett kryss med en galoppbom före och efter. Hoppade det tre gånger i varje varv som på en större volt för att få han att komma igång. 
Kom sen på linjen på andra sidan - 3 galoppbommar inpå ett räcke.  Krysset var hela tiden 60cm i mitten och räcket började på 70cm och slutade då sist på 120cm.
Hoppade ett "mellanhopp" på 1m/1,05m för att känna efter innan bara innan vi höjde. Kom då en gång på 120cm - sen en gång till och sen stannade han typ 3 gånger tror jag det var. Jag blev lite lat första gången och sen de andra två blev jag lite osäker eftersom han stannade och lixom "förberedde" mig på att han skulle stanna. Fick verkligen peppa mig själv mentalt där, vi hade ju tagit oss över det. Så jag bestämde mig och sen hoppade vi över det 1-2 gånger till. Kommer inte riktigt ihåg haha!
Sen travade jag av han och sen skrittade Moa av han medan jag la tillbaka bommarna och så. 
 
Riktigt svettig var han alltså efteråt! Han har ju börjat få sin vinterpäls nu så det bara rann svett från han. Därför fick han en liten dusch efteråt och så tänkte jag att han kunde stå i hagen medan jag tog in en ny spånbal i boxen. Dock blev han jätteledsen för alla andra hästar var inne så han stod bara vid grinden och kollade jättesorgset på mig, lille gulleplutten. <3