Praodag 4

Sista dagen var det idag, supertråkigt för jag har trivts superbra på Piledal!

Dagen började med att jag var ensam första halvtimmen. Hade då som uppgift att borsta och sadla & tränsa Zero samt börja skritta fram han för hand i ridhuset tills Stina kom hem. När hon kom så tog hon honom och sa åt mig att fixa Yatzy så jag kunde rida henne.
Gick då och hämtade henne, borstade, sadlade, tränsade och gick ut i ridhuset. 
 
Skrittade fram först och jobbade henne framåt, även lite skänkelvikningar och volter så hon lossade. Hon var lite segare idag men hon är inte så van vid att gå 2 dagar i rad så förstår att hon var det. I traven red jag sen samma, framåt & volter. När hon kändes bra pausade jag lite och sen galopperade jag fram. Varvade lite mellan att galoppera på spåret och på volt/oval. Efter att jag galopperat i båda varven så var hon jättesvettig så jag travade av henne. Shiiit vad fint hon gick då, hon hade jättebra tempo och ryggen kändes helt rund. Så himla härlig! Skrittade sen av på låååånga tyglar.
 
När Yatzy var fixad sen efter passet så gick jag tillbaka in i ridhuset. Bollerup (gymnasiet jag kanske ska gå på) kom med två hästar som skulle ridas. Stina red den ena och sen var där en annan tjej som red den andra. De hoppade så jag var bara med och filmade med deras iPad. 
 
Efter att de hoppat klart så gjorde jag och B-G i ordning Watch Me och Xena. Det blev lite ändrat så Stina red Watch Me och jag fick rida Xena. Ett litet 6-årigt sto, runt 155cm kanske?
Hon var ju mycket annorlundare än Yatzy i alla fall. Xena var väldigt nätt men samtidigt var hon stum i munnen. Blev mycket kamp mellan oss såfort jag ville t.ex. göra en volt. Hon ville absolut inte böja halsen och bara låste hela munnen så mina tygeltag inte gick igenom. Så var det hela skritten och traven. 
Stina tyckte jag kunde hoppa lite med henne så vi började hoppa fram på ett sockerbits-smalhinder. Började i trav för hon hade aldrig hoppat smalhinder innan men det funkade bra. När vi hoppat det 2 gånger i trav så rullade vi bara på i galopp på en volt/oval över det. Eller nej, "rulla på" tycker jag är mer som en lugn jämn galopp hela tiden och det var det verkligen inte! Hon gick hyffsat på den ena volthalvan men på den halvan där det innefattade hindret så var det mer "gas, gas, gas". Dessutom tog hon inga av mina förhållningar och halvhalter. Därför blev avstånden därefter. Kunde ju inte reglera galoppen alls. Kunde inte heller göra henne klar innan eftersom hon bara drog sen och förstörde.
 
Men i alla fall, efter att vi kommit på volten några gånger i båda varven så skulle jag komma på 2 andra hinder. Först ett räcke snett igenom, sen runda ett annat hinder och komma på en grind. Hon hoppade fint men samma sak här som på volten. Hon bara drog innan och tog inte mina förhållningar. 
Så efter att ha kommit några gånger på dessa 2 hinderna tog vi bara det snett igenom. B-G la ut en bom 5/5,5m innan hindret för att vi skulle "tvinga" henne att vänta på hindret och inte bara springa rätt in mot det. Så det blev bommen, ett galoppsprång och så räcket. Där hoppade hon betydligt bättre och vi kom upp i 90cm innan jag själv sa stopp. Kände ju inte henne och det var lixom den höjden där jag kände att det var precis lagom med henne.
Travade och skrittade sen av henne. Var trots allt nöjd med henne för hon gick bra på slutet och fick in helt okej språng. Hon är byggd lite i nerförsbacke och eftersom hon inte tar halvhalterna så blir det inte så mycket på bakbenen så hon hoppar uppåt. Istället blir det mer hopp framåt.
 
Efter att vi ridit blev det i alla fall lunch! Därefter så mockade jag 3 utav uteboxarna. Sen bytade jag bara täcke på Watch Me, Yatzy, Zero & Xena och sen så slutade jag. En väldigt lugn och kort dag. Skönt såhär en fredag.
 
En positiv sak är också att de tyckte jag skötte mig bra där ute så jag fick komma tillbaka och rida ibland. Bestämde med Stina lite att det isåfall blir tisdagar, fredagar eller lördagar vissa veckor. Beror ju helt på när dom har tid och när jag har tid. Blir superkul att få komma tillbaka där sen igen och förhoppningsvis rida Yatzy lite mer för henne fastnade jag verkligen för! Lilla trollet. <3