Markarbete

Blev som jag skrev i tidigare inlägg ett svettigt pass idag! Red faktiskt ganska sent så det var inte så jättevarmt ute så hoppas att svetten på Magoo kom för att han fick jobba. ;)
Började skritta fram i ca 5min och sen red jag fram han ordentligt i trav. (Kan även tillägga att jag hade sporrar idag då jag har lite jobbigt att driva hästarna med benen nuförtiden när jag har ständig träningsvärk..)
Red mycket på spåret med ställningar både innåt och utåt, några volter och sen red jag över lite bommar som jag lagt ut. Galopperade även sen fram han efter att ha travat en bra stund. Bara öste runt på spåret i några varv så han fick upp flåset och kom igång lite. Sen fick han vila medan jag hoppade av och ändrade avstånden på bommarna till galoppbommar. (Nackdelen med att vara ensam, man måste fixa allt själv..)
Sen hoppade jag upp igen och då började jag trimma. Red på mittvolten, först lite i ena varvet och sen i andra, sen bytade jag igen osv. Red mest trav och galopp och red för att få honom ordentligt lösgjord. För att få med hans bakben måste man verkligen sitta åt på rumpan i sadeln och sedan trycka ihop hans lilla kropp så han får in sina bakben. Så det jobbade jag mycket med. Fick honom i en väldigt bra form (som han dessutom stannade i) efter några minuters kämpande så då red jag en liiiten stund i den och sen fick vila.
Efter någon minuts vila fick den lilla ponnyn börja kämpa igen. Galoppbommar var det nu, några på rakt spår på diagonalen och sen uppe i ena hörnan var de på böjt spår.
De på rakt spår gick jättebra men de på de böjda spåret var lite svårare, och det var mitt fel att vi kom fel nästan varenda gång där. Hittade inte riktigt distansen.
Höjde i alla fall upp bommarna lite i ena änden så de låg upphöjda varannan, eller hur man ska säga. (Den första var upphöjd på högersidan, den andra på vänstersidan, nästa på högersidan osv.)
Kom sen på de olika linjerna igen. Bara rullade på över och försökte hitta distanserna.
 
Verkligen JÄTTENYTTIGT för mig som jag märkte idag, gärna vill rida på hästen lite och börjar öka en massa inför bommarna. Måste verkligen lära mig att sitta tillbaka och vänta in bommarna. Väldigt nyttigt för tränar jag nu detta på bommar med distanser så sitter det ju när det sen blir riktiga hinder.
 
Lyckades även hitta ett sätt att komma rätt på det böjda spåret. När jag var en bit ifrån började jag räkna varje galoppsprång och då hittade jag rytmen ännu bättre och kände lätt när jag närmade hindret om jag skulle hinna räkna "jämt", annars fick jag korta upp han eller länga ut han. 
När jag räknade hade jag dessutom mest fokus på det och låg därför och väntade på hindret och red inte iväg honom. Superbra tips som ni som har samma problem som mig kan testa!
 

Här ser ni övningarna. Borta vid kortsidan ser ni det böjda spåret, 3 bommar hade jag där. Lite kortare avstånd mellan där jämfört med de andra linjerna för att han verkligen skulle bli kvick i frambenen.
På ena diagonalen hade jag 3 bommar, väldigt perfekta avstånd för honom, och bara för det kommer jag inte på exakt hur många meter men tror det var 2m-2,5m då han har väldigt kort galopp.
På andra diagonalen var det bara 2 bommar. (Den ena som är grön smälter in i de andra..) Där var avståndet lite längre så inför den sträckan fick jag tänka på att länga han lite. 
Sen krysset hoppade jag inte över utan det bara stod där.