DT Ida Sensation 29 november

Allra sist ut igår var Sandras travare Ida som fick sig ett markarbetespass med lite mer hoppning på slutet.
Började skritta och trava fram och försökte lossa henne för hon var rätt stel i halsen. För att lösgöra henne mer så la vi fram 4 travbommar. Lite trixigt var det i början men sen fick hon bra flyt över. Då la vi upp de två bommarna i mitten så den ena var högre på vänstersidan och den andra på högersidan. När hon fixade det bra så la vi till en bom till och hade de 3 bommarna i mitten upphöjda. Alltså bom på marken - 3 upphöjda (varannan sida) - bom på marken. Kom på det flera gånger i varje varv, tills hon var avslappnad helt enkelt. Hon blev så fin och började frusta och komma ner med halsen och verkligen slappnade av. Sen förstördes det lite när vi började hoppa för då blev hon rätt taggad. Hoppade först en kryss några gånger på olika höjder och sen ett räcke. Galopperade även lite emellan hinderna och försökte få henne att verkligen fatta galoppen, något som funkade bättre ju tröttare hon blev. ;)
Kom på 2 galoppbommar i galopp och sen hoppade jag krysset någon gång i galopp. Avslutade sen med att hoppa ett räcke på 80cm några gånger. När jag kom i galopp så stack hon vid sidan så tog det bara i trav för min nacke och rygg orkade inte riktigt stabilisera upp det så mycket som det behövdes i galoppen. Men hon fick några fina språng då så då la vi ner hinderna och gjorde om det till 5 travbommar igen precis som i början. Red över de tills hon blev hyfsat avslappnad eftersom hon blev rätt stirrig av att hoppa och galoppera. Kunde tyvär inte rida över de tills hon var så avslappnad som hon var när jag trava fram över bommarna eftersom det skulle vara luciaträning i ridhuset då. Fick därför skritta hem på en något slutkörd Ida, haha! 
Både jag, Ida och Sandra tyckte det var skitkul så vi ska köra detta någon mer gång, alltså att jag hoppar Ida. Det är ju kul för Sandra att få se hennes häst från marken och så vill hon inte riktigt hoppa så högt som jag tycker är kul så då hoppar jag gärna Ida så Ida får lufta hovarna lite också. ;)